Известие

Collapse
No announcement yet.

Теч на нафта ..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Теч на нафта ..

Здравеите колеги, карам 2.4 JTD и днес забелязах нещо много странно. След като запалих колата и я приместих под нея имаше доста голямо мокро петно, но на мястото което беше спряна спират доста коли и там петна си има, а тя стоя едва 2 часа. Въпреки това се понаведох под нея на запален двигател, но не видях теч. покарах я стотина километра и нямаше нищо не обичаино, след като я паркирах и изгасих мотора погледнах пак под нея и там се заформяше доста сериозно петно от гориво което се стичаше по картера но предимно в дясната му част, като не само той а и десния носач ми изглежда поолян, знам че това е като да гледаш на боб, но все пак идеи някакви че до сервиз ще се доберем най-рано в понеделник вечерта ?
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98

Ми колега, отваряш капака и оглеждаш за течове Така някой трудно може да ти каже. Там са куп маркучи, помпа за високо налягане ...
    Щом е оляло чак носача, значи не е нещо дребно дето да няма как да се види. Ако трябва свали и пластмасовия капак на мотора, запали и огледай. Като локализираш теча, пак пиши тук и ще даваме акъл
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Виж маркучите излизащи от горивният филтър, при мен беше избило от там.
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Най вероятно е от маркучетата за излишната нафта, които са между дюзите. Махни декоративния капак на мотора и ги огледай на запалена кола. Ако е от някое от тях, най добре ги подмени всичките. 1 метър ще ти стигне - струва 4-5 лева
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Да не хвърляме боб, Тони му е дал точния съвет
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Според мен причината може да е от маркучите за обратната нафта, както е казал колега по-горе от мен, миналото лято имам такъв проблем, само че с Фият Пунто

Comment

Свалих капака и в леглата на дюзите всичко беше пълно с нафта. Подсиших добре, запалих и от тръбичката за високото налягане на трета дюза заппочна да капе не да пръска, но си капе... явно е за смяна и утре потегля към сервиз .
              Last edited by Stoyan Zhelyazkov; d.m.y г., 13:14.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98

Comment

И при мен го има този проблем, двигателят ми е улят(долу в дясно) и се стича по картера.Реших че е нафта, но се указа че не е.Течноста е леко жълтеникава и не мирише на нафта.Салих декоративния капак но там нямя теч,всичко е сухо.
                156 1.9 JTD 105hp

Comment

Ако не е нафта и не ти се губи антифриз, остава да е масло. Моторно или хидравлично.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

не е моторно защото е бистро жълтеникаво.Антифриза ме е син и е на мах,моторното е леко под мах-а, проверявам го често и не мърда нивото.
                    Last edited by b0jo; d.m.y г., 13:40.
                    156 1.9 JTD 105hp

Comment

А как е нивото в казанчето на спирачките
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

на мах е
                        156 1.9 JTD 105hp

Comment

пфф указа се нафта, явно носът ми не е в час